Ръчни бутони на светофарите в Бургас
Ръчни бутони на светофарите в Бургас / netinfo

Бутони за ръчен режим на превключване да се монтират на светофари на възлови кръстовища в Бургас. Този въпрос обсъдиха участниците в работната среща по проблемите на пътния трафик. Тя се проведе днес с участието на представители от сдружение «Бургаски граждански контрол» и представители на ОДП.

Обсъдени бяха основните критични точки в пътния трафик на града. Беше предложено аварийната лента по околовръстния път от кръстовище «Трапезица» - по посока Созопол лентата да бъде отворена за движение, като трафика от двулентов да стане трилентов. С цел избягване на задръстванията да се промени организацията на движението в кръговите кръстовища в Бургас. lОбсъдени бяха и възможностите за синхронизиране на светофарните светлини, при които при стартирало движение в права посока да е разрешен десен завой.

Участвалите в работната среща комисар Павлин Димитров - Директор на ОДП Бургас, Костадин Цоцомански - Началник на Отдел “Опазване на обществения ред и превенция” и Йонко Тончев - Началник на сектор “КАТ – Пътна полиция”, подкрепиха идеите на представителите от сдружение «Бургаски граждански контрол», които ще бъдат внесени до края на месеца в Комисията по безопасността на движението към Община Бургас