Свами бе открит в кома в килията си на 19 септември т.г.-в деня, в който трябваше да бъде екстрадиран в родината си.
Свами бе открит в кома в килията си на 19 септември т.г.-в деня, в който трябваше да бъде екстрадиран в родината си. / Снимка: Лалка Димитрова
40-годишният Митрадевананда Свами, който сам определя себе си като духовен гуру, а властите в Москва сочат като лидер на престъпна група, се събуди в бургаската болница след седем дневна кома. Това съобщиха отлично информирани източници пред Дарик.

Припомняме, че Свами бе открит в безсъзнание в килията си в бургаския затвор на 19 септември т.г. - точно в деня, в който трябваше той да бъде екстрадиран утре в родината си, за да отговаря пред разследващите органи в Русия по обвинението за трафик на жени. Рано сутринта миналата сряда обаче когато пристигнали надзирателите, които да го транспортират до столицата, а оттам - в Москва, станало ясно, че мъжът е в кома. Руснакътб бе приет по спешност в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. В кома, но с отлично кръвно 120/80. 

Днес сутринта той е отворил очи. Мъжът бил в много добра кондиция, с отлични жизнени показатели, кръвно налягане и пулс. В момента от Върховната касационна прокуратура преговарят в руските власти за нова дата за екстрадирането му. 

Какво е предизвикало състоянието му към момента не е ясно.