/ Снимка: Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров и директорът на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий” - Свети Влас Чубрина Стефанова дадоха старт на строителството на надстройка към училището в града. Новата част ще се използва за начален етап на обучение и ще бъде функционално отделена от помещенията на по-големите ученици.

Свети Влас е на път да се сдобие с иновативно училище

Класните стаи в новата надстройка ще са две, за по 26/28 ученици в паралелка. В новата част на училището са предвидени места за гардеробчета на първокласниците. Класните стаи, стълбището и тоалетните са проектирани според съвременните изисквания и наредбите, като до тях е  осигурен и достъп за хора с различни увреждания.

Какво ще прави Несебър с 81 млн. лева?

С предприетите действия по разширяване на съществуващата база на училището, ще се постигне увеличаване на паралелките и пълен обхват на децата в начален курс на обучение, като се избегне необходимостта от пътуване извън Св. Влас. Предвижда се строителните дейности да приключат до началото на следващата учебна година.

В строителните планове на общината за текущата година се предвижда  окончателно приключване на проекта за нова детска градина в кв.“Русалка“ в Св. Влас, както и  продължаване на изграждането на новия спортен комплекс с футболно игрище.