Разделят туристите от “Лято 2007” на касти
Разделят туристите от “Лято 2007” на касти / netinfo

Туристите, които ще почиват през лятото у нас трябва да бъдат разделени на две. Това е мнението на председателя на държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. Тя участва днес в Бургас на среща с представители на държавни и неправителствени организации по въпросите на “Лято 2007”.

 

Туристите от Европейския съюз пристигат с готова медицинска застраховка у нас, което означава, че трябва да получават безплатно медицинско обслужване, тъй като България вече е еврочлен, обясни Крушкова. По нейна инициатива, на 29 март ще бъде проведена специална среща с представители на Министерството на здравеопазването по този въпрос.

 

Допълнителен терминал “заминаващи” с 9 чекингбюра ще отвори Летище Бургас през летния сезон, уточни изпълнителния директор Калин Барзов. На терминал "пристигащи" предстои да бъде монтирана нова система, която ще позволи обработването на багажа от 8 самолета едновременно с по около 250 пътници.

 

Ще бъдат закупени и пет нови автобуса за транспорт на пътниците от самолета до сградата на летището. През сезона на арепорта ще работят около 1 050 души, а общо за нова техника ще бъдат похарчени около 2,5 милиона евро.