Аквапарк Равда
Аквапарк Равда / Снимки: Лалка Димитрова
Водната пързалка в Равда, заради която 9-годишната Елизабета от Москва се озова в болница със сериозни наранявания в областта на гениталиите, ще бъде затворена за лица под 18 години. Това обяви пред Дарик маркетинг директорът на водния парк в курортното село Силвия Гогова. По думите й до водното съоръжение няма да се допускат и туристи с ръст под 150 см.

аквапарк Равда
netinfo


Дете пострада при инцидент в аквапарк край Бургас

Относно инцидента с момиченцето от 10 юли тя коментира: „Всички лица преминават задължителен инструктаж, преди да се пуснат по пързалката. Показва им се, че трябва да се спускат задължително със заключени ръце и крака. Такъв инструктаж е направен и на момиченцето от Русия. В края на пързалката се оплаква от силни болки, получава кръвотечение,  съответно е откарана в медицински център и след това в болница.“

Аквапарк Равда
Снимки: Лалка Димитрова

9-годишната Елизабета е била в аквапарка с други деца – всички са на летен лагер у нас. Придружавала ги учителка. „До момента не сме имали подобен инцидент“, зави категорично Гогова.

Дете пострада в аквапарк в Равда

Районната прокуратура в Несебър образува досъдебно производство по случая за нанесена средна телесна повреда. Обвинение обаче все още не е  повдигнато. Назначени са няколко съдебни експертизи, сред които и медицинска, която трябва да установи тежестта на травмите, които е получило детето. Към този момент състоянието на Елизабета е стабилно. След претърпяна тежка операция, тя е настанена в отделението по гинекология на бургаската болница.

Уведомено е Външното ни министерство и това на туризма. Според източници на Дарик това е втори подобен инцидент от началото на месеца. Първият случай е от 3 юли с дете от Украйна, но до момента информацията не е потвърдена нито от разследващите органи, нито от ръководството на аквапарка в Равда.