„Пътна компания” ще поддържа бургаските пътища през зимата
„Пътна компания” ще поддържа бургаските пътища през зимата / Красимир Калудов

„Пътна компания” ЕАД спечели конкурса за зимна подръжка на републиканските

пътища, урбанизирани на територията на гр. Бургас.

Повече от показателно е това, че бяхме единственият участник в процедурата. Вероятно колегите от другите фирми смятат, че с отпуснатите от общината 107000 лв. няма да покрият разходите си по подръжката на пътищата – сподели изпълнителният директор Атанас Кумчев.

По силата на сключения договор с Община Бургас от средата на месец декември 2007 г. до 20.04.2008 г. фирмата ще поддържа пътната настилка в няколко възлови отсечки.

От военно-почивния дом в кв. „Сарафово” до североизточния вход на Бургас

/ бензиностанция „ЛУКойл”/, от северния изход на пътя за София до 5 км., от светофара на кръстовището Бургас – Созопол до разклона за Крайморие и Пода, от разклона за Каблешково до Керамичната фабрика, от фирма „Кроношпан” до „Деспред”, с отклонение до Лозово и „Лукойл”, от комплекс „Меден рудник” до село Твърдица и в съставните селища по линията на автобусния транспорт.

В момента от „Пътна компания” са осигурили общо 20 души дежурни. Фирмата разполага със специализирана техника, включваща роторен снегорин, десет тежки машини с гребла, три пясъкоразпръсквача, три машини за лугиране, четири челни товарача за всички опорни пунктове и два грейдера, снабдени също с гребла.

Надяваме се зимата да мине безаварийно, но като професионалисти сме готови за всички капризи на времето– сподели Атанас Кумчев.