Тодор, който удари незряща жена в Несебър пристигна в съда под конвой
Тодор, който удари незряща жена в Несебър пристигна в съда под конвой / Лалка Димитрова, Дарик Бургас
Здравословното му състояние никак не е добро
Пускат Маринов в 20.30 часа. И той имал проблем със зрението
94084
Пускат Маринов в 20.30 часа. И той имал проблем със зрението
  • Пускат Маринов в 20.30 часа. И той имал проблем със зрението
"Не се срамувам от сина си". Това каза пред журналисти майката на 21-годишния Тодор Маринов, който на 24 юни нападна незрящи туристи в Несебър и удари в главата асистентката им. Днес районните магистрати в града гледаха мярката му за неотклонение. Държавното обвинение поиска постоянен арест, но съдът не уважи искането.  

Прокурор Радост Бошнакова: А сега, ако избяга?!

Точно в 20.30 часа днес Тодор Маринов ще бъде пуснат на свобода, постанови състав на Районен съд Несебър. Магистратите отхвърлиха искането на прокуратурата за вземането на най-тежката мярка, спрямо 21-годишния несебърлия и уважиха искането на защитата – за освобождаването му до изготвянето на медицинска експертиза, която да установи – съвместимо ли е здравословното му състояние с бъдещ престой в ареста.

Освободиха мъжа, който нападна незрящи туристи в Несебър

По време на съдебното заседание стана ясно, че здравословното състояние на Маринов никак не е добро. Младият мъж, който нападна група незрящи туристи и удари водача, бил измъчван от проблеми с щитовидната жлеза. Имал и високо кръвно. От представени от адвоката му медицински документи стана ясно, че Тодор Маринов има и увредено зрение вследствие на глаукома.

Мъжът, който нападна незрящи туристи в Несебър, е обвинен в хулиганство (ВИДЕО)

Маринов е с повдигнато обвинение за тежко хулиганство.

В съда беше доведен под засилена охрана и с белезници. Отказа да коментира случая на излизане от съдебната зала. Ако бъде признат за виновен той може да бъде осъден на пет години затвор или парична глоба.