Превозвачи блокираха улица "Крайезерна" в Бургас и потеглиха на протестно шествие към колелото за София. Те обявиха, че заради поскъпването на горивата се покачват и цените на храните, които превозват.

Превозвачите настояват за отпадане на биодобавката на горивата за период от 6 месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за период от 6 месеца, мораториум върху цените и обхвата на тол таксите. Превозвачите се надяват на разбиране и реакция от страна на държавата, съобщава БГНЕС.

БГНЕС

„Спешно България трябва да намали акциза с 50%. Искаме да не се въвеждат допълнителни тол такси за второстепенните пътища, което го няма никъде в Европа. Искаме да се махне биокомпонентът, който оскъпява с до 20 ст. горивото", заяви за БГНЕС Васил Михалев, заместник-председател на НСБП.

„Работим на ръба, защото в момента клиентите не искат да плащат повече. Ние имаме повече разходи и реално нашите оборотни средства свършват, имаме лизинги, заплати, глобяват ни в Европа, защото сме българи”, сподели Лъчезар Христов, собственик на транспортна фирма. 
БГНЕС