Премиерът: Военните ни кораби са в топ 3 в ЕС /СНИМКИ/
Премиерът: Военните ни кораби са в топ 3 в ЕС /СНИМКИ/ / Дияна Бедросян / Дарик Югоизток

Международното положение в момента е спомогнало за обединяването на силовите ведомства в България. Това каза премиерът Бойко Борисов в Резово. Той заедно с главния комисар на МВР Георги Костов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов посетиха граничните райони на Малко Търново и Резово.

Премиерът Военните ни кораби са в топ 3 в ЕС /СНИМКИ/
netinfo

„До този момент продължаваме да поддържаме балансирана политика. В непрекъснат контакт сме с турските власти на всички нива и успяваме да запазим това относително спокойствие", каза премиерът Бойко Борисов, след инспекцията по границата с Турция.

Той съобщи, че има пресечени опити на яхти с бежанци да преминат в наша територия от Гърция и Турция. По думите му, в момента Гранична полиция разполага с кораби, които са в топ три в Европа. Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контрола по границата, но техниката, с която разполага армията ни е на достатъчно високо ниво за да се следи и контролира.

Премиерът Военните ни кораби са в топ 3 в ЕС /СНИМКИ/
netinfo

Премиерът изрази съболезнования към близките на жетвите от поредния атентат в Мюнхен. „За съжаление ще се окажа лош пророк. Страхът и напрежението в Европейските държави расте. В рамките на дни се променят отношенията между държави и хора. Войната не може да гарантира мир", каза още Борисов.

По думите на министъра на отбраната в момента ситуацията по границата е относително спокойна.