Предстои пролетното почистване
Предстои пролетното почистване / netinfo

Санкции на обща стойност 13 450 лева са наложили екоинспектори  за неправомерно изхвърляне на строителни отпадъци, съобщи заместник кметът Ивелина Василева. От 1 януари до 10 март са направени 211 проверки. Съставени са 74 констативни протокола и 17 акта за административни нарушения, издадени са 15 наказателни постановления от  които 9 са влезли в сила.

Традицонното пролетно почистване на Бургас тази година ще започне от 12 март и ще продължи до 25 април. Ще бъдат обхванати всички части на града, кварталите и съставните селища. 4 работни групи от сметосъбиращите фирми ще почистват по предварително определен график. Идеята е по - мащабно да се разчистят нерегламентирани сменища. Целта е да се включат повече хора и за това кметът Димитър Николов призова бургазлии да участват в почистването на междублоковите пространства, улиците, парковете.

Дирекция “Екология” пряко отговаря за координирането на дейности и информация за пролетното почистване може да се получи на “зеления телефон” в Общината 84 – 38 – 91.