Последен срок утре за оглед на евтини коли, возили мигранти
Последен срок утре за оглед на евтини коли, возили мигранти / Снимка: Архив

До утре мераклии за евтини автомобили могат да извършат оглед на коли, конфискувани в полза на държавата от трафиканти на мигранти. Возилата са обявени на търг от Националната агенция за преходите в Бургас и се предлагат на безценица. „Фолксваген шаран", производство 1996 г., и иззет в полза на държавата с решение на Районния съд в Царево, струва 650 лева. В момента колата се намира в Граничен полицейски участък - Царево, където кандидат-купувачите имат възможност да се убедят лично в техническата й изправност и характеристика. Най-евтин в списъка на конфискуваните возила е „Ауди" 80, отново отнето в полза на държавата от магистратите. Тя струва 200 лева.
Колата отново е била управлявана от каналджии. „Тойота Превия", с която са превозвани тумба бежанци, се предлага за 550 лева. Тя също е иззета със съдебно решение. В момента колата е в полицията в Приморско.
Търгът ще се проведе на 30 януари. Наддаването ще е тайно. Ако кандидати не се появят, цените ще паднат още. Купувачите трябва да внесат 20 на сто депозит от първоначалната тръжна цена.