Полиция и кучета на крак, заради бомбената заплаха
Полиция и кучета на крак, заради бомбената заплаха / netinfo

Неясен сигнал за бомба стана причина Културният дом на нефтохимика в Бургас да бъде временно отцепен. На мястото пристигнаха служители на полицията, заедно с кучета, а опазно взривно устройство не беше открито.

Час и половина след сигнала проверката приключи. От ОДМВР-Бургас уточниха, че съобщението е подадено в 13.23 ч. днес на дежурния телефон към общинска полиция от мъжки глас, който от сутринта до конкретния час осъществил девет поредни обаждания с различни искания, последното свързано с отмяна на планирано детско мероприятие, предвидено да стартира от 15.30 ч. в една от залите на сградата.

С цел гарантиране спокойствието и сигурността на работещите в сградата, както и на посетителите, районът около ДНХК е отцепен от служители на Първо Районно управление – Бургас и УКОРС-Бургас. Извършена е щателна проверка за наличие на съмнителни вещи или предмети, но такива не са открити.

Управителят на сградата е подписал протокол за поемане на отговорност, като по този начин зданието няма да бъде затворено за срок от едно денонощие, което да наложи отмяна освен на днешните събития и преместване на заседанието на Общински съвет – Бургас, планирано за утре.