/ Община Бургас
47 души остава броят на заразените с коронавирус в Бургаска област, като 23 са излекуваните до този момент
47 души остава броят на заразените с коронавирус в Бургаска област, като 23 са излекуваните до този момент.

Срезово проучване по елайза метода ще бъде направено в Бургас по прицелни групи

В болница са 7.
Общото им състояние е задоволително, един е на кислородотерапия. На двама от настанените в болница днес ще бъдат взети проби и при отрицателен резултат ще бъдат изписани.

571 души са под карантина в областта, 268 от тях в община Бургас. Сред пътниците в самолета Амстердам-София, е имало двама души от Бургас. Те са установени и днес ще им бъдат направени ПиСиАр тестове.

Инфекциозното отделение на УМБАЛ ще приема само пациенти с COVID-19 (СНИМКИ)

42 акта е съставила вчера
Полицията за нарушаване на правилата от последната заповед на здравния министър, както и за разхождане на едри кучета без намордници. В Морската градина има постоянно полицейско присъствие. 48 общински служители и доброволци са разпределени във всички паркове на Бургас, за да сигнализират за драстични нарушения на органите на реда.

Днес по инициатива на Община Бургас се прави скрининг на извадка от нови 50 души - хора, които разнасят храна по домовете и служители на Детска млечна кухня. Общината осигури за временно ползване три жилища от своя резервен фонд за 5 медицински сестри от Инфекциозно отделение, които заявиха желание да не се прибират при семействата си от съображения за безопасност.

Дете от Бургас е вече 30 дни с коронавирус

Всички дейности по дезинфекция и доставка на храна се извършват регулярно.