/ Община Бургас
Ще бъдат изследвани всички пациенти, изписани от столични клиники и техните семейства
Нови пет пациента на софийска болница, които са били изписани през последните 14 дни и са се завърнали в Бургас, са били контактни на заразени пациенти там. Днес имената им са подадени на Общинския кризисен щаб.

Инфекциозното отделение на УМБАЛ ще приема само пациенти с COVID-19 (СНИМКИ)

Екипи на РЗИ вече са им взели проби по домовете за PCR изследване.
Прави се и списък на контактните им лица и всички те също ще бъдат изследвани. Общинският кризисен щаб се обръща отново с апел към всички лични лекари, които имат информация за свои пациенти, лекувани в софийски болници с установена вътрешноболнична инфекция, да подават информация за завръщането им в Бургас.

По този начин ще могат да се изследват веднага както тези пациенти, така и всичките им контактни лица в Бургас. Само за последният месец 11 са случаите в Бургас на изписани от столични лечебни заведения пациенти, при които е потвърдена заразата при тях и техни близки.

Община Бургас

Шест пациенти са изписани днес от Инфекциозно отделение на УМБАЛ след като са дали отрицателни проби. 47 са регистрираните случаи в Бургаска област от началото на епидемията. 23 са излекувани, 1 починал.

3281 теста са направени в Бургас за 6 седмици, като болшинството от тях за поръчани и заплатени от Общината.  Изследвани са 1746 лица, като 29 от тях са с положителни проби.

Дете от Бургас е вече 30 дни с коронавирус

В Бургас ще бъде направено срезово проучване по решение на Общинския щаб.
Поръчани са  500 теста за него и то ще се осъществи по Елайза метода. Разходите за тестовете ще бъдат покрити от средствата от дарителската сметка на Община Бургас за борба с коронавируса.

Алгоритъмът за изследването, определянето на прицелните групи по пол, възраст, местоживеене и степен на риск, са възложени на доц. Цветан Велинов. Тестовете ще пристигнат до края на тази седмица.

Три нови случаи на COVID-19 в Бургас, сред тях и медицинска сестра

Днес е извършено пробонабиране на 26  социални работници. Утре предстоят да бъдат изследвани служители на детска млечна кухня, а в четвъртък и петък - извадка от лични лекари. 50-те проби на шофьорите и кондукторите на "Бургасбус" са отрицателни. 

316 са хората под карантина в Бургаска област, от които 282 са в Бургас. Към днешна дата 186 са потребителите на социалната услуга " Топъл обяд за хората в нужда" в общината.

Осем пациенти с коронавирус са настанените в болници в областта

Храната, която е предвидена в програмите "Ученически плод" и "Ученическо мляко ", и за която родителите са заявили, че се отказват да получат, ще се доставя на децата от  социалните домове.

Общинският щаб разполага с достатъчно наличности от защитни облекла и висок клас маски, за да отговори на необходимостта на бургаските лечебни заведения. Вчера е извършена дезинфекция на алеите в Приморски парк.

Пет нови заразени с COVID-19 в Бургас, трима са онкоболни

Днес шест двойки доброволци са разпределени за да следят за спазване на правилата за посещаването на парковете и да сигнализират МВР при установяване на нарушения. Две патрулни двойки на полицията дежурят в Морската градина.

През следващите дни ще бъдат разпределени още 48 доброволци и в останалите паркови зони. Общинският кризисен щаб реши, че ще се затварят паркове, ако се наблюдава масово неспазване на разпоредбите.

Приеха в Инфекциозното отделение семейство от Бургас с бебе на 2 месеца

Кметът на Бургас разпореди, екипите които отговарят за видеонаблюдението приоритетно да наблюдават парковите зони и да насочват патрулните коли към местата с нарушения.