/ iStock/Getty Images
Емблематичният за Бургас плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста /6400 метра/ ще се проведе на 31 юли, събота от 9:15 часа.

Организатори са ПК"Метропол" и Община Бургас, с подкрепата на Военноморски сили и Морска администрация.

Корабчето, което ще транспортира участниците до началната точка ще тръгне от магазията на Морска гара в 8:15 - 8:20 часа. Организаторите са се погрижили да има резервна лодка, която да извози до Острова тези, които пристигнат в последния момент. Тя ще потегли в 8:30 часа. 

Несебърският плувен маратон е в четвъртък

Всички навършили 16-годишна възраст младежи, девойки, мъже и жени от Бургас, региона и цялата страна могат да се запишат за участие в атрактивното състезание рано сутринта на Морска гара в деня на провеждането му в събота или предварително на harietagar@abv.bg или на телефон 0888 239 720. Всички трябва да преминат и задължителни медицински прегледи.

Гости на бургаския маратон в събота се очаква да бъдат легендарният Петър Стойчев и личният му треньор Красимир Туманов.

Община Бургас осигурява солиден награден фонд за най-добрите. Всички мъже и жени, попаднали в Топ-6 на плувния маратон ще получат парични премии, съответно 700, 500, 350, 250, 200 и 150 лева в двата пола.

Парични награди за първи път ще получат и най-добрите 8 плувци-маратонци на възраст над 45 години.

Награждаването на плочата на Моста ще започне в 12:00 часа.
община Бургас