ТФ Петлите
ТФ Петлите / netinfo
Най-новият спектакъл на Танцова Формация “Петлите” – „Циганката”, който пожъна голям успех на бургаска сцена. Талантливите момчета и момичета от групата ще направят няколко запомнящи се представления с този спектакъл. Първото е на 16 ноември в Сунгурларе от 18:00 часа.

Там те ще изиграят два пъти спектакъла си пред публиката. Няколко дни след това Петлите ще се готвят за рождения си ден, който тази година ще отпразнуват с публиката на Стара Загора на 21 ноември в Синдикалния дом от 18:00 часа. Представлението ще е с вход свободен.

Два дни след рождения ден – на 23 ноември, заминават за Поморие, където ще имат две представления. За спектакъла "Циганката" - красива, магнетична, непокорна, изящна! Такава са я виждали не един поет и художник.

Такава ли я виждаме ние днес? Можем ли да я приемем като равна, можем ли да бъдем приятели, можем ли да я обичаме? Това са част от въпросите, които задава танцова формация “Петлите” в най-новия си спектакъл. Младо момиче - циганка, попада в танцова трупа с единственото желание да стигне до голямата сцена и да покаже своите умения.

Още щом влиза в репетиционната зала усеща атмосферата на уют и топлина. Всички в залата се като едно семейство - щастливи и усмихнати! Малко по-късно обаче, момичето усеща, че е невидима за останалите - никой не я забелязва и не й обръща внимание. Когато всички отиват да празнуват рожден ден - никой не я кани да се присъедини към тях.

Останала сама тя разбира, че само защото е с различен цвят на кожата не може да бъде една от тях...Да се откаже или да се бори в името на голямата си любов - танца... Ще се намери ли някой да я приеме такава каквато е... Ще види ли някой колко красива, магнетична, непокорна и изящна е всъщност... 

Отговорите на всички тези въпроси ще получите на финала на спектакъла! Режисьор на спектакъла е Станимир Карагьозов. Хореографията е на Десислава Скъкълова, Николай Парушев, Марияна Трифонова и Катя Йорданова.