П.Арнаудов: ОУП на Царево е отворен за развитието на туризма
П.Арнаудов: ОУП на Царево е отворен за развитието на туризма / Красимир Калудов/ Дарик Бургас

Възраженията на собствениците на земи, чиито терени са в непосредствена близост до строителните граници на селищата ще бъдат приоритет в обсъжданията на проекта за ОУП на Царево-съобщиха от морската община.

"Една от целите на новия ОУП е да даде възможност на повече жители на общината да реализират своите имоти, което пък е в пряка връзка с развитието на региона като туристическа дестинация"- коментира кметът Петко Арнаудов.

Тази седмица протоколът от общественото обсъждане на новия ОУП Царево ще бъде изпратен на всички институции, които имат отношение към процедурата по приемането му. Той ще бъде оповестен и в официалната електронна страница на общината.

Предстои документацията да бъде изпратена до РИОСВ и МОСВ, които по процедура трябва да одобрят екологичните оценки представени на обсъждането и да бъдат разгледани различните становища и възражения по проекта. Очаква се Общински експертен съвет да заседава в края на февруари и въз основа на направените възражения проектът за ОУП може да бъде върнат на фирмата изпълнител за промяна.

Царево е първата морска община, която приема ОУП при новите условия, регламентирани от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, влязъл в сила на 1 януари 2008 г.