/ netinfo

Експерти от Министерството на туризма и Дирекция за национален строителен контрол извършиха съвместна проверка на плаж „Слънчев бряг- юг“ по заповед на министрите на туризма Николина Ангелкова и на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Резултатите показват, че 20 съоръжение по плажа не са предвидени с одобрената от министъра на туризма схема. За тях не са издавани и разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър, по информация на присъстващите служители на общината.

Сред обектите, които са разположени без необходимите одобрения са лампи, паркинги, навеси, бариери, волейболно игрище, трибуни, детски пясъчник, алея за транспортна връзка и др.
 

Всички съоръжения, които не са включени в одобрената схема от министъра на туризма и са поставени без разрешение на главния архитект трябва да бъдат премахнати. За целта ще бъде сезиран кмета на община Несебър, който трябва да издаде нужните заповеди по чл. 57а от Закона за устройство на територията 

Експертите на двете институции инспектираха и 5-те обекта: THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, за които е констатирано, че отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.