Островът и Акве Калиде очакват вашата подкрепа
Островът и Акве Калиде очакват вашата подкрепа / netinfo

Две от най-новите атракции на Бургас са номинирани в кампанията за популяризиране на културно-историческото наследство "Чудесата на България" на вестник "Стандарт".
Остров Света Анастасия се бори за приза в категорията "Атракции". Негови съперници са Средновековният комплекс "Баба Вида" и "Вила Армира". Остров Света Анастасия стана първият в страната, на който беше валидирана специална пощенска марка. Церемонията се проведе на неговия празник 15 август. Тогава стотици ентусиасти се хванаха на най-дългото островно хоро, правено за първи път у нас. Света Анастасия посрещна повече от 50 000 посетители и през двете изминали лета след цялостната реконструкция. Островът се превръща в една от емблемите на българския туризъм.
Подкрепете Света Анастасия в конкурса на този адрес: http://www.bgchudesa.com/glasuvane/atraktsii.html
Акве Калиде е другият бургаски обект, който участва в кампанията "Чудесата на България". Той е номиниран в категорията "Открития", а негови съперници за приза са гробът на Деспот Слав и гробницата на Севт ІІІ.
Вашата подкрепа за Акве Калиде може да дадете на този адрес: http://www.bgchudesa.com/glasuvane/otkritia.html
Победителите в кампанията "Чудесата на България" ще бъдат обявени на специална церемония на 21 декември, понеделник, която ще бъде излъчена по БНТ от 18:30 часа.