Общински съветници и кметове от Созопол се заклеха
Общински съветници и кметове от Созопол се заклеха / netinfo

На тържествена сесия в присъствието на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков клетва положиха кмета на община Созопол Панайот Рейзи, общинските съветници и кметовете на населени места, които спечелиха местните избори.
Областният управител пожела на кмета Панайот Рейзи, който встъпи в третия си мандат, да продължава да работи за благото на жителите на общината и да изпълни дадените обещания по време на изборите. На общинските съветници той пожела да взимат мъдро своите решения, а на кметовете на населени места да защитават интересите на своите съграждани. Местата в Общинския съвет в Созопол са разпределени между ПП ГЕРБ-11 общински съветници, БСП- 4 общински съветници, и по един общински съветнки за НФСБ и Земеделския съюз. В групата на ПП ГЕРБ има един нов общински съветник Георги Пинелов, в групата на БСП новите общински съветника са двама- Станимир Андонов и Виолета Арабаджиева. Нов член на общинския съвет е Неделчо Неделчев- от НФСБ.
Нови кметове на населени места има в село Габър- Костадин Господинов и в село Индже войвода - Атанас Димитров.
Председател на първата сесия на новия Общински съвет бе общинският съветник Пенка Щерионова, която се оказа най- възрастна от своите колеги. Избрана бе комисия от петима членове за избор на председател на Общинския съвет. Чрез тайно гласуване и с гласовете на мнозинството бе избрана Красимира Германова, която има зад гърба си три мандата като общински съветинк, два от които бе председател на местния парламент. Новият стар председател на Общинския съвет благодари на колегите си за доверието и заяви, че ще продължи и през този мандат да работи за интересите на община Созопол. „ Надявам се, че ще продължим да работим както досега в дух на конструктивност и толерантност и ще оставим политическите си пристрастия на заден план, за да отговорим на очакванията на хората, които ни избраха. А именно да работим за тях и да решаваме техните проблеми, заяви още Красимира Германова.
Председателят на Общинския съвет Красимира Германова тържествено връчи кметската огърлица на кмета на община Созопол Панайот Рейзи. Кметът Рейзи поднесе цветя на дамите от общинския съвет- Красимира Германова, Катя Стоянова, Пенка Щерионова и Виолета Арабаджиева. Той се обърна към присъстващите с думите: „Благодаря на всички, които гласуваха за мен и ми дадоха своето доверие. Поздравявам новоизбраните кметове и общински съветници и им пожелавам да работим, така както досега. Когато има важни за общината и за жителите й решения, нека ги приемаме с мнозинство, защото независимо от коя партия сме излъчени, ние сме избрани от жителите на община Созопол. Нека през следващите години нашата партия бъде община Созопол, пожела кметът Рейзи.