Новата болница Д-р Маджуров отвори врати
Новата болница Д-р Маджуров отвори врати / Росица Амелева
Новата болница "Д-р Маджуров" отвори врати
51597
Новата болница "Д-р Маджуров" отвори врати
  • Новата болница "Д-р Маджуров" отвори врати

С водосвет за здраве, отслужен от отец Николай от църквата "Св.Иван Рилски", и пожелания за дълъг списък от благодарни излекувани пациенти днес в Бургас бе открита най-новата болница за активно лечение «Д-р Маджуров» и медицински център към нея. Здравното заведение е първото в Югоизточен регион, с детско и ушно отделение, в модерна частна болница, която има договор с НЗОК. Собственикът д-р Георги Маджуров и кметът на Бургас Димитър Николов прерязаха лентата на новата придобивка на Бургас.

«От четири години политиката на града се промени коренно в позитивна посока. Вече можем да предложим европейска медицина и тук. Нито едно здравно заведение не може да спечели доверието на своите пациенти, ако няма добра материална база. Много години ни трябваха на мен и и на екипа ми за да обмислим проекта на болницата така, че да осигурява комплексна грижа за пациентите и да предложи всичко необходимо за тяхното оздравяване" , каза при откриването д-р Георги Маджуров.

От своя страна кметът Николов напомни, че Бургас е единственият град в който последните години се откриват най-много нови здравни заведения. "Което ме прави спокоен и щастлив, че нивото на здравеопазването в града се повишава с всеки изминал ден", каза градоначалникът.

Зам.-областният управител Златина Дукова поздрави всички, които инвестират днес в здравеопазване. "Радвам, че Бургас вече не е бяло петно в здравната карта на областта" каза Дукова и пожела на добър час на болница"Д-р Маджуров".

На откриването присъстваха зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, шефката на здравната каса Таня Машкева, председателят на ОбС Бургас Снежина Маджарова, общински съветници и лекари.

Болницата ще посреща нуждаещите се от преглед или лечение с отделения по „Образна диагностика, „Хирургия","Уши -Нос -Гърло", "Детско" и "Анестезиология и интензивно лечение", както и Медицински център, с модерна "Клинична лаборатория". Всички услуги в тях са обект на подписан договор с НЗОК. Инвестицията е за над 6.5 млн. лв. Над 100 работни места са открити , за които са привлечени едни от най-висококвалифицираните и мотивирани специалисти от Бургаска област и страната. Болницата разполага с над 70 легла.

Повече за модерното здравно заведение чуйте от д-р Александър Маджуров, управител на медицинския център.