Нова експертиза за смъртта на бебето в Крушевец
Нова експертиза за смъртта на бебето в Крушевец / netinfo

Нова техническа автоекспертиза назначи днес Бургаски окръжен съд по делото за смъртта на 11-месечната Красимира от Крушевец, която беше блъсната от 36-годишния Костадин Стоянов.
Съдебният състав с председател Събчо Събев, прецени че вещото лица Жулиета Едрева не е компетентна да я извърши.
Защитата на граничния полицай, адвокат Благой Потеров поиска повторно изследване за алкохол и наркотични вещества. Такова му беше отказано, защото кръвната проба вече не се съхранявала. Съдът не прие и алтернативното искане на защитата да се изследва косата или костния мозък на подсъдимия за наличието на упойващи вещества.
Според вещото лице Златина Методиева от лаборатория в Бургас, при изследването на кръвта на обвиняемия има наличие на алкохол 0.30 промила в кръвта. Второто вещо лице Ирена Попова от лаборатория в София каза, че има наличие на канабис в кръвта и урината. Според анализ на Столичната лаборатория по криминалистика, наличието им не може да докаже кога е употребена марихуаната. Тя не посочи точното количеството с обяснението, че няма стандартен разтвор на базата, на който да се сравни изследването.
На адвоката на обвиняемия за катастрофата през септември м.г. беше отказано и назначаване на съдебно-медицинска експертиза от лекар психолог за коментар на пробите за алкохол и наркотични вещества.
Делото продължава в края на месец април.