Несебър
Несебър / netinfo
Стотици жители и гости на Несебър се събраха в Стария град, за да отбележат празника на древна Месембрия на днешната Голяма Богородица.

Тържествата започнаха със света литургия в храм „Св. Успение Богородично”. Стотици миряни запалиха свещ за здраве.  
 

Несебър
netinfo

Управата на морския град не изневери на традицията и отново предложи разнообразна програма за своите гости. Една от най-любопитните инициативи се оказа „Усмихнатият Несебър“, в която туристите си направиха снимка за спомен от хилядолетния град до Археологическия музей.
 

Несебър
netinfo

Пред крепостните стени на полуострова се проведе и тържествен ритуал по издигането на националния флаг. Церемонията уважиха кметът на Несебър Николай Димитров, областният управител Вълчо Чолаков, политици от региона и общественици. Веднага след това градоначалникът получи поздравителен адрес от Александър Балкански за изключителната подкрепа на цирковото изкуство.
 

Несебър
netinfo

Несебър отбеляза своя празник и с традиционния плувен маратон, в който през тази година се включиха близо 60 плувци. Събитията, включени в празничната програма продължават и тази вечер с голям концерт и музикално-светлинен спектакъл.