Нефтохимик-Бургас стартира подготовка с нови собственици
Нефтохимик-Бургас стартира подготовка с нови собственици / прес отдел Нефтохимик

„Нефтохимик" ще има стабилно финансово бъдеще и сериозни амбиции за завръщане в професионалния футбол стана ясно по време на първата тренировка на „шейховете" за пролетния полусезон.

Очаквано вниманието на стотината фенове, които пристигнаха с факли, знамена и транспаранти на стадиона в квартал „Долно езерово", беше насочено към новите собственици на отбора.

Клубният президент Валентин Каравълчев и спонсорът Николай Филипов гарантираха, че предстоят поредица от приятни изненади за привържениците на "Нефтохимик".

Бургаските предприемачи са готови да инвестират в новото си начинание, тъй като притежават просперираща рециклираща компания и са една от водещите фирми за търговия с метали в България. Бизнесмените опровергаха разпространената през миналата седмица информация, че в портфолиото им от фирми има телекомуникационна компания. Оказа се, че Николай Филипов е председател на Българо-саудитския бизнессъвет към Българската търговско-промишлена палата.

По модела на английската висша лига силният човек в отбора ще бъде Благомир Митрев, който ще съвместява функциите на изпълнителен директор, селекционер и старши треньор. За воденето на тренировъчния процес и ръководенето на официалните срещи главният мениджър е избрал за асистент помощник-треньора Ганчо Евтимов.

Първите управленски решения на новите босове са покана към феновете да излъчат свой представител в управителния съвет на клуба, изчистването на задълженията към футболистите и  значителното увеличаване на премиите за победа, като целта е по този начин играчите да бъдат стимулирани да се стремят към пълен успех във всеки мач.

Обявеният бюджет за пролетния полусезон е около 400 000 лв., ще се търси и допълнително финансиране от нови спонсори и рекламодатели.

Новината за смяната на собствеността в "Нефтохимик" е довела до сериозна мениджърска активност. Телефонът на Благомир Митрев буквално е прегрял от обаждания на футболни агенти, които са изявили желание за трансфер на свои клиенти от професионалните групи при бургаските „шейхове".

Селекцията вече се прави в движение и през пролетта ще се разчита на ново привлечените Цветан Канелов, Стоян Стоянов, Момчил Желев, пристигналият от Асеновград Яшар и 16-годишния юноша на клуба Николай Панайотов.

В близките дни президентът на отбора Каравълчев ще търси среща с кмета на община Бургас Димитър Николов, за да обсъди с него възможностите „Нефтохимик" да играе по-важните си мачове на стадион „Лазур", където се гарантира по-висока сигурност и удобство за публиката.

До намирането на компромисен вариант ще бъдат извършени частични реконструкции на стадиона в Долно Езерово, за да се създадат още по-добри условия за провеждане на срещите.

Спонсорът на отбора Николай Филипов призна, че е поставил две основни изисквания за работа пред мениджърското звено.

Максимално бързо завръщане на „Нефтохимик" в професионалния футбол и възстановяването на реномето на клубната детско-юношеската школа като водеща в Югоизточна България.