в Артиум център ще бъде открита изложбата „Несебър в картографски архиви и колекции II – XXI век“
в Артиум център ще бъде открита изложбата „Несебър в картографски архиви и колекции II – XXI век“
На 14 август от 18.00 часа в Артиум център ще бъде открита изложбата „Несебър в картографски архиви и колекции II – XXI век“. Тя е резултат от почти четиринадесетгодишната последователна политика на Община Несебър да поощрява издирването на съхранения в картографски архиви и частни колекции образ на Несебър, чиято старинна част е световно културно наследство.
 В Артиум център в новата част на Несебър ще бъдат показани 45       дигитални копия на изображения на стари и по-нови карти и гравюри, които се съхраняват в Британската библиотека в Лондон, Библиотеката на Руската академия на науките – Санкт-Петербург, Библиотеката на гражданския музей „Корер” – Венеция, Библиотека Томазо Корсини – Флоренция, Военнния архив – Виена, Държавната библиотека на Прускотото културно наследство – Берлин, Държавния архив на Венеция, Националната библиотека “Марчиана” – Венеция, Саксонската библиотека – Дрезден, Френската национална библиотека – Париж  и седем български архива, библиотеки и частни колекции.
Изложбата се организира от Община Несебър и Международния  търговски и културен център ”Геопан”- Бургас  и  ще представи Несебър такъв, какъвто никой не го познава.