нап сграда
нап сграда / БГНЕС
Здравноосигурителният статус на гражданите вече се актуализира два пъти дневно – в 12,00 ч. на обяд и в полунощ, вместо два пъти седмично, както беше досега. По този начин всички граждани, които са възстановили здравните си права, както и аптеки, болнични заведения и други лица, предоставящи медицински услуги, ще могат веднага да проверят актуалния здравноосигурителен статус на конкретен гражданин.

Не се налага посещение в офис на НАП за издаване на хартиен документ за удостоверяване на здравноосигурителен статус, припомнят от приходната агенция. Плащането може да се извърши и от виртуалния ПОС терминал на Агенцията.

От НАП Бургас съветват клиентите си да избягват лични посещения в офисите на дирекцията заради ситуацията, свързана с корона вируса,  като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършвани изцяло по електронен път без такса.

Във всички сгради на НАП Бургас е въведен контролиран пропускателен режим с цел спазване на необходимото отстояние. В салона за обслужване на ул. „Александровска“ 26 клиентите се допускат по един. Изпълняват се всички видове услуги. Временно са прекратени консултациите с клиенти на място, осъществявани от методолозите на НАП всечи четвъртък от седмицата в сградата на НАП Бургас на ул. „Цар Петър“ 5 б. В същата сграда срещите със задължени лица се извършват в специално определена стая на третия етаж, като е ограничено движението на външни лица по етажите.