Националната агенция за приходите (НАП) - Бургас продаде чрез търгове 27 автомобила, конфискувани и отнети в полза на държавата след присъди и решения на съда. Получените от тръжните процедури средства надхвърлят 50 000 лева.

Сред насрочените нови продажби на моторни превозни средства са и такива, собственост на лица, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това съобщиха от Териториалната дирекция на НАП в Бургас. От там допълниха, че други 11 автомобила са в процес на оценяване за обявяване за продан.

Съдът в Плевен конфискува колата на шофьор, хванат зад волана пиян и дрогиран


"Интересът към продажбите е голям, всичките са реализирани още на първа стъпка като в някои случаи имаме и сериозни наддавания от първоначално обявените цени. Стойностите на всеки един автомобил се определят след експертна оценка на вещо лице. Времето за реализация на една продажба е около три месеца", коментира началникът на отдел "Държавни вземания" в НАП - Бургас Ралица Куванджиева.   

Стойността на внесените от местната приходна агенция средства от началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти, моторни превозни средства и благородни метали, е близо 650 000 лева.           
Станимир Димитров/БТА