Макар и първо издание на фестивала, събитието бе обект на изключителен интерес.
Макар и първо издание на фестивала, събитието бе обект на изключителен интерес. / Снимки: Община Поморие
20 бляскави поршета, класически автомобили, возила с историческа стойност, много мотори, велосипеди,, събраха погледите на главната алея в Поморие в рамките на първия по рода си в града Анхиало Classic cars & Jazz fest, който се проведе от 14 до 16 юни. Той е организиран от НЧ “Просвета 1888”, Авто Мото Клуб “Анхиало” и Община Поморие. 

Ценителите имаха възможност да видят над 80 возила- най-стария модел Порше 356С от 1964 година, най-скъпият модел на елитната марка, струващ близо 300 000 лв.; най-старият модел на „Форд Т“ от 1910 година; VIP модели на Мерцедес от 1976 до 1990 г.; истинска Формула 1 на заслужилия майстор на спорта Стоян Апостолов; БМВ; трабанти и много други класни и атрактивни превозни средства.

ретро автомобили

Изложението беше съпътствано от концертите на „Blues traffic” и Теодосий Спасов – джаз бенд.

В края на фестивала се проведе церемония по награждаване на най-изявените в ретро ревюто. Бяха връчени: награда от кмета, награда от публиката, както и призове за най-старо Порше, за емблематична личност и за исторически спортен автомобил. Организаторите бяха предвидили и много специални награди.

ретро автомобили

“Надяваме се Анхиало Classic cars & Jazz fest да се запази и да се развива. Амбицията ни е да го превърнем в едноседмичен летен фестивал, представящ ценни возила и стойностна музика, но и танцово изкуство, черноморска кухня, продукцията на местните изби и други”, коментира един от организаторите Георги Тръпков от Авто Мото Клуб “Анхиало”.