На пристанището задържаха крупна контрабанда
На пристанището задържаха крупна контрабанда / Агенция Митници

Голяма пратка от близо 8500 артикула, включително опаковки и сертификати за световноизвестни марки часовници, задържаха митничари на бургаското пристанище. Сред тях са аудио и видео уреди с фалшифицирана марка „BOSE", фалшиви гаранционни карти за часовници „Rolex", луксозни кутии и опаковки за часовници „Rolex" и „Armani", маратонки с лого на марките „Nike" и „Adidas".

Стоките са открити в контейнер от Китай, пристигнал в Порт Бургас. Той бил заподозрян още преди пристигането на кораба. Получател е българска фирма, която впоследствие наредила претоварването на контейнера на камион за Турция.

Пратката съдържа 1260 фалшиви гаранционни карти за часовници с марка „Rolex", 1250 луксозни кутии за часовници с лого на същата марка и 1200 подаръчни торбички с лого „Rolex". С марка „Armani" са открити 1250 луксозни кутии за часовници и 1200 подаръчни торбички. Задържани са също 1287 чифта маратонки с марки „Nike" и „ Adidas", 400 джойстика за управление на компютърни и видеоигри с марки „Sony" и „Xbox", 500 слушалки с марка „BOSE" и 150 тонколони „BOSE".

За случая ще бъдат уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки. Голямото количество открити гаранционни карти за часовници „Rolex" и луксозни опаковки на световноизвестните марки часовници „Rolex" и „Armani" вероятно са били подготвени за комплектоване с имитации на самите часовници.