Млад мъж изтезава и убива дядо си в Карнобат
Млад мъж изтезава и убива дядо си в Карнобат / netinfo

Тялото на жестоко изтезаван и убит мъж, беше открито в Карнобат рано тази сутрин. Заподозрян за убийството е 28-годишния Христо Тунев от София, който е внук на починалия. Малко след инцидента младият мъж е извършил катастрофа, след което се е опитал да се самонарани.


Трупът е на 88-годишния Христо Христов от Карнобат. Той е намерен, след сигнал рано тази сутрин в дома си, от полицията. По него са открити множество прободни и прорезни рани, а от лявата страна на ухото му е била забита дръжка от чук. Открити са и двата ножа, с които е извършено деянието, както и металната част на чука.

Заподозрян като вероятен извършител е внука на пенсионера - 28-годишния Христо Тунев от София. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на Окръжния прокурор. Предстои извършване на психиатрична експертиза.

По първоначални данни Христо Тунев заедно със семейството си е летувал в Приморско, но решил да навести дядо си в Карнобат. На възрастния човек и неговите съседи направило впечатление, че младия мъж не е много адекватен. Извикали майка му от Приморско, като за бързото й придвижване един от съседите отишъл да я вземе с лек автомобил. При връщането си в Карнобат майката и съседа откриват трупа на Христо Христов.

Междувременно в полицията в Карнобат е получено съобщение от персонала на бензиностанция «ЛУКОЙЛ», за окървавен мъж, в неадекватно състояние, който е заредил лек автомобил «Опел астра», със софийска регистрация с гориво за 60 лева, но не е платил и се отправил в посока към западния изход на Карнобат.

Малко по-късно на 1 км. западно от село Венец по пътя Бургас - София, поради навлизане в насрещното движение колата на Христо Тунев се блъска челно в движещата се в насрещното платно «Опел Вектра», управлявана от 58-годишен мъж от Карнобат. От удара са пострадали водачът на вектра-та и съпругата му. Те са насттанени в бургаската болница с множество травми.

Христо Тунев е задържан непосредствено след катастрофата от полицейските служители. В полицейския участък 28-годишния мъж се е държал агресивно и се е опитал да се самонарани.

Причините за убийството са в процес на изясняване. По случая работят служители на сектор «Криминалнна полиция».