Николина Ангелкова отчете, че в Слънчев бряг концесионерите спазват стриктно изискванията на Министерството на туризма и няма нарушение на схемите за преместваеми обекти. Свободните зони също били по норматив.
Николина Ангелкова отчете, че в Слънчев бряг концесионерите спазват стриктно изискванията на Министерството на туризма и няма нарушение на схемите за преместваеми обекти. Свободните зони също били по норматив. / Снимка: Дарик Бургас
63 са направените проверки за качеството на водата в Черно море. Това каза в Слънчев бряг днес министърът на туризма Николина Ангелкова. Акцията се извършва съвместно с експерти от РИОСВ и РЗИ. Според Ангелкова, това е годината, в която има най-много проверки и  те показвали, че няма пречиствателна станция, която да действа нерегламентирано  или да превишава показателите.

„Качеството на водата е перфектно. Нито една от пробите не е дала незадоволителен резултат. Всички пречиствателни станции също са проверени и нямаме повод за тревожност. Водата е чиста и туристите могат да й се наслаждават”, каза още тя.

”Летовниците не бива да се притесняват като се къпят в Черно море”, подчерта директорът на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова. И допълни: „През последните години се изградиха пречиствателни станции, като този сезон вече  всички са в нормален режим на работа. В последните анализи, които сме получили от Регионалната лаборатория в Бургас, нямаме превишение на нито една от пречиствателните станции с емисионните норми в Черно море”.