Кметът на Несебър - Николай Димитров връчи стипендия на отличник
Кметът на Несебър - Николай Димитров връчи стипендия на отличник / netinfo
На тържествена церемония кметът на Несебър Николай Димитров връчи стипендия за отличен успех на дванадесетокласника  от СУ „Любен Каравелов“ Мартин Иванов. Паричната помощ е присъдена, съгласно Наредба № 16 на Общински съвет – Несебър и е в размер на 12 000 лв.
В съпътстващия церемонията разговор стана ясно, че Мартин ще продължи образованието си в Техническия университет в София по специалността „Информационни технологии в индустрията“, която дава много възможности за развитие след завършването й.
 Градоначалникът пожела на отличника успех и го увери, че „няма невъзможни неща, само трябва да имаш положително мислене и мечта, която да следваш“. Николай Димитров подчерта, че Община Несебър никога не е била безразлична към амбициозните млади хора. В разговора приятно впечатление направи уверението на отличника, че ще се стреми към най-високото, към изпълнение на най-смелите си планове, а кметът го подкрепи с думите: „Винаги се стреми към най-високото.“ и сподели: „Ние сме горди и щастливи с деца като теб.“.
Директорката на СУ „Любен Каравелов“  Тодорка Желязкова, която също присъства на тържественото връчване на стипендията,  изрази увереност, че Мартин ще развие потенциала си  във висшето образование. В подкрепа на това тя информира, че той се е явил на изпити за повишаване на оценките и максимално е покрил знанията за шестици. „За мен това означава, че Мартин притежава голям хъс и сила, за да го направи, а това определено ще му помогне и за в бъдеще.“, сподели своите впечатления Тодорка Желязкова.
На финала на разговора кметът на Несебър изрази надежда, че младите хора като Мартин след завършване на образованието си, ще се върнат тук и ще работят за развитието на общината.
На церемонията присъстваха  още майката на отличника  Иванка Иванова и Яна Христова – началник  на отдел „Образование“.
 Идеята на стипендията е да насърчи съревнованието между отличниците в общината, както и да помогне на най-добрия от тях да продължи образованието си в България или в престижен европейски или американски университет. Целта на паричното възнаграждение е повишаване нивото на образованието, както и повишаване на интереса на младите хора към училищата в община Несебър.