От приходната администрация подчертават, че контролът върху интернет търговията ще бъде изключително затегнат.
От приходната администрация подчертават, че контролът върху интернет търговията ще бъде изключително затегнат. / netinfo
Бандитите регистрирали сайт за електронна търговия с фалшив профил
Данъчни инспектори разкриха криминален сайт, извършващ електронна търговия чрез открадната самоличност.  Това съобщиха от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас. Измамата била установена, след като при проверка данъчни се усъмнили, че шофьор, извършващ международни превози с камион, реализира паралелно  и големи обороти от интернет търговия. Оказало се, че мъжът изобщо не подозирал, неговите лични данни са използвани дза регистриране на електронен сайт. Цялата информация по случая е предадена на прокуратурата.
От приходната администрация подчертават, че контролът върху интернет търговията вече е изключително затегнат. Във фокуса на проверките са сайтове за резервации, за продажба на хранителни стоки, детски дрехи и др. Анализите на НАП показват, че през интернет пространството, в национален мащаб  се реализират годишни обороти за няколко милиарда лева.
От началото на годината НАП Бургас е приключил 31 електронни ревизии, при които са установени допълнителни задължения за повече от 3 и половина милиона лева. Това са само дължими данъци и осигуровки, а зад тази сума стоят над 30 милиона лева обороти, които на практика излизат на светло след контролните действия, уточниха от приходното ведомство.