Иван Вълков: С промените в Закона ще намалеят катастрофите
Иван Вълков: С промените в Закона ще намалеят катастрофите / netinfo

Промени в Закона за движение по пътищата ще синхронизират сегашното законодателство с директивата на ЕС за безопосността на движението по отношение на обмяната на информация на извършените нарушения.
Това е една от причините за изготвяне на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата. Негов вносител е народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков и народни представители от други политически сили. Предстои измененията да бъдат разгледани в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, чийто зам.председател е Иван Вълков.
„Внасяме спешно Законопроекта.С него се предлагат промени, свързани с изпълнението на ангажиментите на страната ни по Директива 2011/82/ЕС на ЕП . Ще се постигне синхронизиране на безопосността на движението по отношение на обмяната на информация на извършените нарушения. При определените категории пътни нарушения като превишена скорост, неизползване на предпазен колан, шофиране след употреба на алкохол, говорене по телефона по време на шофиране, ще се улесни реалното прилагане на наложените санкции", коментира Вълков.
Изготвеният законопроект засяга и още един важен акцент - въвеждане на експлотационен режим на мобилните средства за контрол на пътя.