/ rhearhead.org
Организаторите на тазгодишното издание на Фестивала на солта в Бургас търсят най-интересните солници за Конкурса „Подай ми …солницата“. Ако сте колекционер или имате ефектни солнички в дома си, ако пазите стари семейни реликви за съхранение на сол или сте получавали оригинални нови модели - запишете се за участие в конкурса, който започва в 17.30 часа днес в музейното пространство „симБиотично“ на Бургаските солници.
 
Най-добрите бардове идват за „Солени ветрове”

Програмата е богата  - детски ателиета, изложби, дегустация на шоколад с фини кристали морска сол от Атанасовско езеро, лекция „Здраве от езерото“, спортен триатлон, конкурс „Мис и Мистър Солена кал“ и други. Специален акцент ще бъдат фотоателиетата „Стари снимки с нови хора“ и „Светлини около хората“ на Център „Алос“, които ще потопят гостите на Фестивала в магията на солниците и Атанасовско езеро в специална дигитална среда.
 
Голямата изненада на Фестивала на солта ще е концертът „на тъмно“ с участието на известни български изпълнители. До самия старт през вечерта няма да бъде ясно за публиката кой ще излезе на сцената.