Хвърлих боб за края на света (фасулът за Апокалипсиса)
Хвърлих боб за края на света (фасулът за Апокалипсиса) / sxc.hu

от Емилия Иванова

Според календара на древните маи на 21 декември 2012 година планетите от слънчевата система ще се подредят в права линия. Учените признават, че въпросното галактическо изравняване действително предстои и че маите са отразили и предвидили това събитие. До какво ще доведе интерпретацията на галактическия часовник? Вече четири филма представиха своя вариант за края на света. Имаше и хляб за писателите и за мечтателите и ето, че и за мен. В навечерието на 2000 година чакахме края на света, според Нострадамус. През 2001 година всички отново затаиха дъх, този път според … дядото, който спечелил от тотото и се провъзгласи за велик гадател. На 06.06.2006 г. отново ни говореха за края на света, този път атеистите. А днес по стар български обичай ще хвърлим боб, за да видим какво ще се случи след края на света.

2012 година – В опитите си да завладее света, под логото „Война срещу тероризма” Америка изпраща ядрена ракета към Ирак, но по „случайност” удря Русия. В опитите ни да угодим на двете воюващи държави, поемаме отговорността и я прехвърляме на ромите. В последствие от разпространилата се радиация от Русия към България се наблюдава явлението, което изумява света. Ромите раждат по-малко деца и вече не крадат.

2013 година – Мафията се съсипва, въпреки опитите на държавата да я спаси. Приемат нов закон, който легализира рушветите. Руските олигарси се пренасят в България, обявяват се за малцинство и започват активна стачка под логото „Респект към малцинствата”. На политическата арена е останала само партия „Атака”, която претърпява 11 балотажа, защото никой вече не гласува.

2014 година – Изборите се печелят от нелегализираната партия „Без име”, под логото „Я мое да съм зле, ама на Вуте да му е по - зле”.

Ромите се отцепват и си създават своя държава на територията на софийските бунища. Президент на новосъздалата се страна става Цар Киро, който въвежда моногамния данък. Територията на младата ни съседка е най-чиста, тъй като всички работят в „Чистота”. България става първата държава без граници, защото някой ги е откраднал и първата държава без ток, защото жиците са взети „на заем” от ромската държава.

2015 година – В училищата се изучават: По музика – Азис и Гошко от почивка; По литература – „Play boy”, „Недялко яде лайна пред НДК”, а най-преподаваният автор е Паулу Коелю; По български език: „Аз съм циганче” на Ахмед Доган и ромският език, който вече има писмен вариант; По труд и техника: „Как да разглобиш крадена кола за 60 секунди”; По рисуване: „Как се рисуват графити на обществени места”; По физическо: „Как да пребиеш другарче”; По психология: „Как да излъжем без да ни хванат” I част и II част „Как да прехвърлиш вината върху другите, ако те хванат”; По химия: „Как се правят бомби и отровни напитки”; По математика: „Колко краден материал можеш да носиш, ако те гони тъмнокож и колко ако те гонят бели”; и т.н.

2016 година - Президент на България става Бай Брадър, с логото „Бай Брадър вижда всичко”, но него никой не го е виждал. По телевизията се излъчва само един сериал „Дързост и красота”, но на турски език. Новините са само на ромски със субтитри на български. Има едно развлекателно предаване на Професор Вучков…

2017 година – трябва ми оШе един чувал боП, че ракХията ми свърШи.