/ ThinkStock/Getty Images
Извършител на множество въоръжени грабежи, представящ се с 53 различни самоличности е задържан в Бургас при проведена специализирана полицейска операция, съобщиха от полицията. 

10 задържани в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове

Сигнал за местонахождението на обявения за международно издирване от властите във Великобритания 41-годишен английски гражданин постъпил около 11.45 часа, на 11 март чрез дирекция "Международно оперативно сътрудничество" / ДМОС/.

Домашен арест за банкерката, обвинена за присвояване на 440 000 лв.

Полицейските служители локализирали мъжа за по-малко от час. Задържан е в близост до Руската гимназия в Бургас. Англичанинът е откаран в ареста на ОД на МВР-Бургас, като предстои процедура по екстрадиране и предаването му на британските власти. Той няма постоянен адрес в България. За да гарантира, че няма да избяга магистратите в Бургас вече му наложиха 72-часа арест. 

Заподозреният е британския поданик Оуен У., уточниха от Окръжната прокуратура. Той е обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от съд в Лийдс, Великобритания. Властите търсят Оуен за серия от въоръжени обири на автосервизи, разположен на територията на същия град.