Хората с увреждания против увеличените наеми на клубовете си
Хората с увреждания против увеличените наеми на клубовете си / netinfo

Хората с увреждания в Бургас днес се обявиха против увеличението на общинските наеми на своите клубове. Представители от Съюза на диабетиците, Съюза на слепите хора, Дружество “Зора – 2000” и Градското дружество на инвалидите поискаха преразглеждане на това решение на Общинския съвет. Незрящите хора преди са плащали 56 лв. за 64 кв.м., сега трябва да дават 140 лв. Диабетиците вече дължат за 69 кв.м – 233 лв. на месец. Градското дружество от 65 лв. сега плаща 197 лв.  за клубното си помещение.

”Това са суми, които са непосилни за нас. Събрахме членския внос и едва платихме новия наем", заяви Стефан Димов - председател на Градската организация на инвалидите. Те поискаха и създаването на Дневен център за рехабилитация, който да се ползва от различните организации на хората със специфични нужди.

До 6 февруари организациите настояват за среща с кмета Димитър Николов, с председателя на Общ. Съвет Валери Симеонов и зам. кмета по здравеопазване и соц.дейности д-р Лорис Мануелян. Ако наемите не бъдат намалени, на 8 февруари, хората с увреждания ще проведат протестен митинг пред Общината.