Единствено „Шведска маса” задържа младите в България
Единствено „Шведска маса” задържа младите в България / колаж: Ангел Иванов
Единствено „Шведска маса” задържа младите в България
59215
Единствено „Шведска маса” задържа младите в България
  • Единствено „Шведска маса” задържа младите в България

И започна последният седмоднев на месеца единайсети от годината почти четвърта от управлението Му на Онзи, Що Магистрали, Зали, Карнавали, Али Бали Строи.

От племето на синьокожите са изподраха до кръв с нокти, наричаха се с думи обидни и ритуално заколение направиха си. Синият вожд Кабаний посече ритуално главата на стария вожд Мартиний, а в шубрака останалите врази на синьото племе хихикаха.

В тези дни усилни и с изпитания за человеците изпълнени, тръгна из земята с големина на човешка длан всеблагият и всемилостив гербератор Ленторезец Първокопник, пък лента отряза и милосърдно лента прати на своя враг Станиший от племето на ПЕСовете. И като излезе на агората, посочи към Станиший и рече: „Те думите му излитат, а магистраленото от мене остава!”

Чуха това тръбачите медийни ерихонски, пък набаречиха се и наниколайчиха се и дитирамби и оди възвестиха, а накрая „Осанна” Му сториха, дълга и продължителна.

Така стигна се до петък и крава излая, куче измяука, котка изкукурига, а аквариумна рибка стъкло прояде. Тъмните сили изпълзяха от геена огненая и зловония разнесоха се, тогаз появиха се двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон и предаването „Шведска маса” започнаха.

И вредом рев, вой и скърцание със зъби настанаха, а  родът человечески беше предаден на гибел и обезумление духовно.

В началото двамата непрокопсаници поискаха някой да им позвъни и да им рече „Конграчулейшън”, но никой не посмя, защото знайно е, че конграчулейшъни само на един се дават.

Първата песен беше китайски рап и прозвуча в чест на стария майстор на УШУ Стоян. По този повод Калудовсон, магарето му ниедно, рече глупост огромна, че ако сушито и УШУто се обединяли, щяло да се появи СУШУ.

Странстващят учител по айкидо Максимовсон направо изхълца от идиощината, която се чу.

Двамата поведоха спор относно хип-хоп музиката. Максимовсон отново обясни, че в цял свят рапърите са бунтари срещу властта, а в Бургас били младежка организация на властта. Тогава Калудовсон му обясни, че рапърите и Ем Си ББ са всъщност най-големите бунтари срещу властта, защото всеки ден атакуват и и бичуват предното правителство без да им мигне окото от него.

Затова и се чу правителствен рап „Обади ми се Мишо Бирата”

В последвалия преглед на печата водещите основно наблегнаха на публикация, която разказваше за общински съветник, който изявил желание да си го премести, това накарало жените съветнички да се изчервят, мъжете съветници да скокнат прави, а една група да се хили здраво, пък друг съветник останал бил безмълвен.

Затова беше нормално да се чуе песен на Бисер Киров. Чу се.

Последва рубриката „Колосални простотии”, в която се даваха сведения за неосъществени сделки на бургаската стокова  борса за стоки втора употреба. Водещите дълго време не успяха да проумеят офертата, която предлагаше покупка на лодка и разрешение за промишлен риболов едновременно и на части. После обсъдиха възможността да си купят гръцка газова камина и гръцка газова количка.

Така се стигна до основната тема „Как да задържим младите българи в страната?”

Един фейсбукър директно предложи да бъдат затворени границите, друг предложи да се закрият летищата, трети призова за въвеждане на севернокорейски режим, а един 47- годишен младеж с име Иван твърдо изписа „Няма как да ни задържите”, за което получи вино.

По едно време звънна младеж, който обясни с неприкрита еуфория, че младите ще останат в България, ако старите оправят образованието и здравеопазването. После добави, че се казва Кристиян, бил от френската гимназия и слушал предаването в час по физика. Максимовсон и Калудовсон буквално се ококориха. Спомниха си, че по тяхно време за подобно провинение щяха да ги набият учителите най-малкото.

Иван Терзиев  пък сподели, че ако Тодор Живков беше отворил границите по-рано, в България нямало да има вече никакви млади. После си спомни, че с костюм от тревира предизвикал секусална революция в Москва, демек рускините му се хвърляли да му пипат... плата. Тревирата беше въпрос на престиж – обясни накратко своя социален статус Терзиев.

Валя препоръча на управниците да осигурят работа за младите специалисти, които сега са завършили училище и университет. Тогава можело да останат.

Ники както винаги се изяви в стихове и каза, че щом в джоба нищо не влиза, всеки мечтае за американска виза. После припомни крилата фраза от застойните времена, която гласеше „Всеки носа си навира за мокасини ластикотин и тревира”.

Така за тонус беше радиоизпусната и песента „Джуджалар” с невъобразима смесица на езици. Водещите се чудеха на какъв език се пее и слушателят Бат Коста им обясни, че освен арменски има речитативи на грузински и таджикски.

„Джуджалар” вдъхнови слушателят Петков, който рече, че няма как да се задържат младите българи в страната, защото имат свобода да учат и да се развиват по цял свят. Важното било да се върнат после, но според него това щяло да стане, когато се пенсионирали.

Накрая Максимовсон чете роман на бургаския Жоржи Амаду, Георги Аргиров, чиито герои изпробваха издръжливостта си и тази на слушателите на предаването черз избрани пози от Кама Сутра. Някои тутакси нарекоха това произведение откровено порно.

С охкане, пъшкане и прочие такива камасутренски неща завърши това издание на „Шведска маса”.

Уви, водещите се заканиха да се върнат и другия петък.

Чуйте им зловещите простотии в звуковия файл под снимката