Димитър Николов е новият кмет на Бургас
Димитър Николов е новият кмет на Бургас / netinfo

62.37% е подкрепата за Димитър Николов при 182 обработени протокола- съобщиха от ОИК.  За Валери Симеонов са гласували 37.12 % от избирателите в общината. Активността в общината на втория тур от местните избори е с 10 % по –ниска от тази на 28 октомври. До урните днес са отишли 42.30 % процента от имащите право на глас. В Бургаска област са гласували 49.71% от избирателите.

Димитър Николов бе издигнат от партия ГЕРБ и зад него застанаха още преди първото гласуване почти всички десни партии в Бургас. Вторият в класирането Валери Симеонов е кандидатът на партия Атака и на първи тур изпревари по проценти другите двама претенденти за кметския стол-досегашния градоначалник Йоан Костадинов и предприемача Ваклин Стойновски.

“Гордея се със своите съграждани. Те проявиха разум , воля и устояха на изкушенията като избраха европейското развитие на Бургас”-бяха първите думи на Димитър Николов. Той допълни , че по време на втория тур е представен нов модел на водене на кампания, който ще бъде приложен и в управлението на Бургас. Подкрепата е отговорност и съм убеден ще мога да оправдая кредита на доверие на бургазлии –каза още новоизбраният кмет. Вторият в кметското състезание Валери Симеонов заяви , че е доволен от резулатите и уважава вота на избирателите. "В новия Общински съвет ще работим с всички, които милеят за Бургас и ще се борим против корупцията", допълни още кандидатът на Атака.