Десислава Георгиева
Десислава Георгиева / netinfo
Всеки с достъп до интернет и телефон вече е журналист. Снимаме агресията и захранваме обществото с още повече агресия
Липсата на хигиена в журналистиката води до зарази
94077
Липсата на хигиена в журналистиката води до зарази
  • Липсата на хигиена в журналистиката води до зарази
"Занимаваме се само с шамарите, но не и с проблемите, които провокират шамарите". Така коментира в студиото на Дарик Югоизток журналистът и председател на Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас, зачестилите случаи на агресия и тяхното отразяване в медиите.

По думите й, основна причина за това поведение, на което ставаме ежедневно свидетели на улицата, е липсата на възпитание, образованието и желанието на медиите да предложат зрелища, вместо стойностна журналистика. 

"Агресията поражда агресия. Повечето ни колеги захранват с тези агресивни кадри ежедневно телевизионния ефир и интернет пространството, но това води след себе си още по-лоши последствия. Вандалските прояви растат лавинообразно. Новините не просто трябва да бъдат отразени, но трябва да се търсят причините за противообществените постъпки доста по-дълбоко", допълни Георгиева. 

Според нея е крайно време да има регулация в Интернет пространството. "Днес всеки, който има достъп до мрежата и телефон е журналист, а последствията са пагубни за обществото, когато всеки застане анонимно зад един блог или "новинарска страница"", каза още журналистът.

Цялото интервю с Десислава Георгиева, чуйте в звуковия файл: