Операта ще бъде представена на сцената на Летния театър във вторник, 7 август, от 20:30 ч.
Операта ще бъде представена на сцената на Летния театър във вторник, 7 август, от 20:30 ч. / Снимки: Държавна опера-Бургас
„Атила” на Верди с участието на българските оперни звезди Деян Вачков, наричан „новият Борис Христов” , Калуди Калудов и Марян Йованоски ще бъде представена на сцената на Летния театър в Бургас на 7 август. Спектакълът, на Държавна опера-Бургас, е част от програмата на музикалните празници „Емил Чакъров”. Операта е една от класическите творби, включени в програмата на фестивала.

Атила
netinfo

Басът Деян Вачков, известен най-вече с участието си в постановки в миланската „Ла Скала”, ще се превъплъти именно в ролята на хунския вожд Атила. В ролята на Форесто пък ще видим световноизвестният тенор Калуди Калудов. Тенорът отново се завръща в Бургас след фурора на „Тоска” тук, с която той отбеляза рождения си ден и творческия си юбилей.

На сцената ще излезе младият  македонски баритон Марян Йованоски, който е солист и на бургаската опера. Той ще изпълни партията на Ецио. Отново звезда влиза в ролята на Одабела – това е гласовитата Йоана Железчева, чиято слава вече преминава границите на родината.

Атила
netinfo

Оркестърът на Държавна опера – Бургас ще свири в „Атила” под диригентската палка на маестро Ивайло Кринчев. Режисурата е на Огнян Драганов, а сценографията и костюмите са на прочутия румънски сценограф Каталин Арборе.