„Да запазим традициите, за да могат децата от малки да се докоснат до българщината“, призова председателят на Движение „България на гражданите“ в Бургас- Живко Табаков.
„Да запазим традициите, за да могат децата от малки да се докоснат до българщината“, призова председателят на Движение „България на гражданите“ в Бургас- Живко Табаков. / Снимка: Лалка Димитрова
Живко Табаков:
100054
Живко Табаков:
  • Живко Табаков:
25 пъстри фотографии, заснети на Първия фестивал на маскарадните игри у нас, са подредени в Дружеството на бургаските художници (ул. „Александровска” 22) и ще бъдат представени за първи път днес в рамките на благотворителната инициатива „Дар до сърце“.
 

Снимки: Движение България на гражданите
netinfo

Идеята е на младежката организация на Движение „България на гражданите“ и е част от традиционната коледна кампания на организацията. Тази година Движение „България на гражданите“ се обръща към всички родолюбци - да подкрепят кампанията за набиране на средства за закупуване на народни носии за малчуганите от детските градини в града.

Снимки: Движение България на гражданите
netinfo

„Да запазим традициите, за да могат децата от малки да се докоснат до българщината“ - С този призив лидерът на Движение „България на гражданите“ Живко Табаков се обърна към всички съмишленици, симпатизанти и приятели. „Във фонда на повечето детски градини има моряшки униформи, костюми за най-разнообразни прояви, но липсват народни носии. Затова и нашите усилия ще бъдат насочени именно към закупуването им. А след това те ще могат да бъдат ползвани от поколения“, каза Табаков.


Стойността на всяка една от фотографиите е 100 лева. Желаещите ще могат да се включат и с по-малки суми, а всеки един от тях, ще може да пусне своя дан в специално поставената кутия за набиране на дарения.

Снимки: Движение България на гражданите
netinfo

Официалното откриване на изложбата е тази вечер, от 18.30 часа. Фотосите, които не бъдат откупени по време на експозицията, ще бъдат представени в офиса на ДБГ-Бургас до 20 декември. Всеки, който желае да ги разгледа, може да го направи на ул. „Фердинандова” 2 Б от 10:00 до 18:00 часа.