Целогодишни безплатни прегледи стартират от днес в Бургас
Целогодишни безплатни прегледи стартират от днес в Бургас / netinfo

От днес до края на 2013 година в МБАЛ „Черноморска - Бургас" стартират безплатни профилактични прегледи за заболявания на млечните жлези. Успоредно с тях започват и консултативните прегледи при специалистите на болницата за най-разпространените заболявания в общата и онкологична хирургия като херния, хемороиди, проблеми с дебелото и право черво, стомах и коремната стена. Пациентите ще могат да се преглеждат и за нарушена функция на щитовидна жлеза.

Безплатните прегледи ще се извършват по график от д-р Георги Димитров, д-р Иван Иванов, д-р Петър Петров, Радостин Петков и д-р Продан Проданов. Те ще се провеждат два пъти седмично, всяка сряда от 10.00 до 12.00 часа и всеки четвъртък в новата болница в „Меден рудник", след предварително запазен час на телефон 056/ 707 606.

„Причината за разкриването на постоянните консултативни кабинети са свързани с важността на профилактиката, големият интерес от страна на пациентите през последните три месеца на миналата година, когато в болницата бяха организирани кампании за привенция на най-разпространените и опасни заболявания в Европейски мащаб. Те са част от социалната програма на МБАЛ „Черноморска" през настоящата година", обясни д-р Георги Димитров, началник на отделението по „Обща хирургия".