Бургаските лекари се разплакаха заради отличията
Бургаските лекари се разплакаха заради отличията / Пресцентър МБАЛ Бургас

Медиците от бургаската болница посрещнаха силно развълнувани и със сълзи на очи отличията и благодарствените писма, които ръководството на болничното заведение получи заради професионалната си и точна работа след атентата на летище Бургас, на 18 юли.

Днес на тържествен Медицински съвет изпълнителният директор на болницата д-р Георги Матев представи пред всички тях почетния плакет на Министерството на здравеопазването и поздравителните адреси от министър-председателя Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

„Хора в отпуск, колеги сестри, санитари, които нямаха пряк ангажимент се отзоваха. Всичко това даде блестящи резултати. Това беше високо оценено от консултантите, които дойдоха и нямаше какво да свършат. Много малко институции на територията на страната са очаквали, че ние можем толкова точно, толкова перфектно.

Аз нямам думи да изразя благодарността си, защото и я получавам такава, но я получавам заради вас, а не за мен персонално и това още повече ме радва. Ние всички бяхме там и всички заслужаваме това отношение”, каза д-р Матев.