Бургаски ясли и млечната кухня дръпнаха напред
Бургаски ясли и млечната кухня дръпнаха напред / netinfo

През последните няколко години Община Бургас успя да санира сградите и да смени дограмата на всичките си постоянни детски ясли. Сега усилията са насочени към обновяване на вътрешното им пространство, качеството на обслужване на децата и условията на труд за персонала.
През 2012 година за Детска ясла №1 са закупени нови бойлери, нови шкафове и гардероби за кухненския блок.
В Детска ясла №3 е направен основен ремонт на 9 броя санитарни възли по Капиталовата програма на Община Бургас.
В Детска ясла №5 е направен ремонт на кухненския блок - подмяна на дървените врати с нови от ПВЦ, подмяна на фаянс, доставка и монтаж на нова мивка с две корита, боядисване, доставка и монтаж на аспиратор над пекарната и цялостен ремонт на тоалетна - баня на кухненския персонал.
Допълнителни ремонти и в трите ясли са извършени със средства от техните бюджети.

За улесняване достъпа на бургазлии до предоставяната услуга от Детска млечна кухня, миналата година бяха открити нови пунктове в комплекс „Изгрев", на ул. "Сан Стефано" 56 и в Детския център на комплекс „Меден рудник". В квартал Ветрен старият пункт е заменен с нов, който след извършен основен ремонт отговаря на всички изисквания.
Предстои откриване на пунктове в кв. Банево, в централната част на града /в района на Славейковото пазарче/ и още два пункта в к-с „Меден рудник".
От ноември месец възобнови дейността си и пунктът в село Маринка.