/ transportburgas.bg
Превозвачът плаща по 35 бона на месец само за климатиците
Бургасбус с нови цени на билетите
94862
Бургасбус с нови цени на билетите
  • Бургасбус с нови цени на билетите
Общинският превозвач "Бургасбус" възнамерява да повиши цената на билетите в градския транспорт. Това обяви пред "Дарик" директорът на превозвача, инж. Петко Драгнев. По думите му, новите цени могат да станат факт още следващия месец. Очаква се в края на октомври местният парламент да гласува предложената цена от 1 лев и 30 стотинки


Има и разсеяни бургазлии, които губят разни неща


"Има много фактори, които повлияха това решение. Цената е една и съща от 2010 година насам. Разходите ни се повишиха. Тази година изтече и гаранцията на автобусите, което означава, че поддръжката ще бъде за наша сметка. Имахме и повишение на природния газ с около 30 процента. 35 000 лева на месец ни струва само използването на климатици в превозните средства", каза инж. Драгнев. 

По думите му, обновеният градски транспорт изисква допълнителен финансов ресурс, за да може да бъде поддържан. 
 

Общината вижда всичко. 45 камери на две пасарелки


"Нашите разчети показват, че за да работим нормално, цената на превоза трябва да е 1.30 лева. Очакваме решението на Общински съвет-Бургас. Не се заблуждаваме, че след като повишим цената, хората ще са недоволни. За да го има градския транспорт в този си вид обаче, това е наложително. Другият вариант е да влошим качеството на услугата, да демотивираме нашите служители. Няма да можем да поддържаме автобусите и техниката", обясни Петко Драгнев. 

Още от него чуйте в звуковия файл: