Антимонополната прогноза за времето на Хремавия облак
Антимонополната прогноза за времето на Хремавия облак / netinfo
Тази сутрин прогнозата за времето достига до вас благодарение на неистовите усилия на вожда на племето на синоптиците Хремавия облак.

Станал рано прочутият индианец, сложил кожения панталон с ресни, обул кожените мокасини с ресни, поставил за авторитет орловите пера, после се аранжирал с пончото от овча вълна и най-накрая посегнал за чадъра си.

Навън плющял страхотен дъжд и затова вождът остро се нуждаел от една омбрела голям формат, но такваз, както вече ви казах, нямало.

Ха, къде ми е чадърът – гневно изревал Хремавия облак, а от покоите на тъща му Свирепата гризли долетял вик.

Млъкни бе истеричен койот. Нямаш никакъв чадър!!!

Ама стара майко, аз нали онзи ден си купих нов чадър модел

„ Винаги сухо дупе”...дори го платих. И от фирмата доставчик трябваше да ми го доставят!!! – с леко потрепващ баритон отвърнал вождът.

Абе, ти си явно умствено изостанал –избумтяла с неповторимия си заядлив тембър тъщата.

Нали от фирмата, доставчик на чадъри обявиха, че спират доставките и продажбите, защото ония типигьози от рода на шамана Куция бизон не са си платили старите чадъри от миналата година.

Ама, мен какво ме засяга, че те не са си платили. Аз нали съм си купил чадъра и авансово го заплатих с десет бизонски кожи и те трябваше да ми го донесат – почти ревливо доразвил потребителската си изповед Хремавия облак.

Тъща му Свирепата гризли изпсувала ядно и пояснила .

Глей ся...ще ти го обясня като на инидианец идиотин. Прецакал си се. На монополист в нашия обединен индианско каубойски съюз и да плащаш и да не плащаш, все си прецакан. Дори ония дето не плащат си свиркат, щото все пак имат чадъри, а пък ти нямаш. Това е. Хайде остави ме на спокойствие, че цяла вечер съм гледала по телевизията риалити шоуто „Хора правят на маймуни други хора”. Оказа се, че в една дива държава хората си плащат парното и топлата вода и пак им го спират, защото други не си платили. Маймунска работа ти казвам...

В този момент Хремавия облак окончателно разбрал, че ще ходи под дъжда без чадър. Прибягал между капките до огнището в центъра на селото, където с триене на една в друга запалил две цепеници и с димни сигнали ми пратил прогнозата за времето, която гласи следното:

Оооо, бледолики. Слънчевия леотан сегиз тогиз ще грее. Небесната лейка ще ви понамокри в края на деня. По небесните савани ще пасат облачни бизони. Оня, Що Духа, ще е слаб, пък на гости ще ви дойдат минимум 10 или максимум 15 от синовете на Великата печка.

Аз казах хау.