All inclusive-ът доведе проблемни туристи на плажа
All inclusive-ът доведе проблемни туристи на плажа / netinfo

All inclusive-ът доведе проблемни туристи на плажа, които ежедневно правят скандали. Основните оплаквания на морските работници на южната ивица в Слънчев бряг са от руски летовници, които отказват да заплащат за услугите на платените зони, имат лошо отношение, влизат в пререкания с персонала на плажа, оставят след себе си купища боклуци.

„Те не разбират, че се спазват определени правила и че плажът не е ол инклузив. Руснаците лягат на чужди шезлонги, носят собствени чадъри, които поставят в непосредствена близост до платените зони или на брега и пречат на останалите плажуващи. Обясняваме, че има безплатни зони, където могат спокойно да се настанят, но те винаги вдигат скандали, отказват да плащат и да се преместят. Отнасяме не малко обиди от летовниците, но ние нямаме никакви права", казаха от фирмата-концесионер на южния плаж в Слънчев бряг.

Най-неприятното качество на руснаците е, че не проявяват никакво уважение - идват на ивицата, все едно отиват на пикник - с килограми храна, с туби с вода, разхвърлят хартии, найлонови торби, пликове, кутии, чупят чадъри, шезлонги. Това е недопустимо, тъй като южният плаж се слави с чистота си и европейския си вид. След като направим забележка, започват да обиждат и да обясняват, че ивицата е държавна собственост, че тук всичко е безплатно и ще правят каквото си искат, казаха от управата на плажа.

По закон всяка охраняема плажна ивица е разделена така, че едната половина е платена, с шезлонги и чадъри, а другата свободно достъпна за хората, които искат да плажуват, без да плащат за услугите. За това има и поставени информационни табели на пясъка, които ясно посочват къде са границите на платените и безплатните зони.

Спасителите пък описват руснаците като арогантни, а поведението им на фона на останалите чужденци като лошо и крайно обидно. От фирмата-концесионер апелират към туроператорите и други заети с бизнеса представители, да информират туристите, че ол инклузивът свършва след като напуснат хотела, в който са отседнали.