/ Снимка: Лалка Димитрова
Съвместни патрули между български МВР-служители и полицаи от четири европейски държави, изпратени в командировка, за да подсилят състава и да гарантират сигурността, ще бъдат сформирани това лято по родните курорти. Това събщи на съвместен брифинг с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, шефът на Областната дирекция на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Той уточни, че частните ще бъдат дислоцирани според спецификата на региона в криминален аспект.

10 задържани в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове

Несебър е един от районите с най-висока концентрация на престъпления, подчерта комисар Иванов. „Наркопазарът е ниша, която генерира сериозен финансов ресурс, но след разбиването на групата на Димитър Желязков, съм убеден, че колегите от Областната дирекция на полицията и другите служби за сигурност - ДАНС и ГДБОП ще направят всичко възможно, за да не се допусне формирането на друга такава група", каза той.

Комисар Иванов бе в Бургас за годишния анализ на работата на МВР в областния център. Той подчерта, че основен приоритет в работата на полицията ще е повишаване доверието на гражданите към институцията. И все пак се застрахова: Не сме безгрешни